top of page

GREEN QUARTERLY - 9. SAYI (Q1-2023) - EDİTORYAL YAZIM

20.12.2022

Yeni bir yıla, yepyeni umutlarla...

Değerli Okurlarımız,

Yepyeni bir senenin, yepyeni bir yazısında tekrar bir arada olmanın heyecanını sizlerle paylaşıyorum. 2023 senesinin ilk yazısını yazarken, yeni yılda gerçekleştireceğimiz hedeflerimizi düşünüyorum ve içim içime sığmıyor. Yazıma başlamadan önce, bu heyecanla birlikte hem kendime hem de sizlere şu soruyu sormak istiyorum: Varsayalım ki şu an yeni sene için dilediğimiz her şey gerçek olacak, neler dilerdiniz? 2023 yılından neler isterdiniz?

Sizi bu soruyla baş başa bırakırken, ben de birlikte 2022’de birlikte neler başardık, buna da bir göz atmak ve 2022 senesiyle tamamlanmak isterim.

§ 2022’de öncelikli gündemimizde olan konulardan biri ihracat oldu. Ülkemiz için de çok önemli bir konu olan ihracatımızı artırmak noktasında önemli adımlar attık. Bu bağlamda Avrupa, Asya Pasifik ve CIS bölgeleri ile çalışmalarımızı artırdık. Mısır’da güçlü bir partnerliğe imza attık. ORGANIC-Treat® departmanımız ile birlikte REACH belgelendirmelerini tamamlayarak İspanya’ya ilk ihracatımızı gerçekleştirdik.

§ Endonezya’da gerçekleştirilen “8. Endonezya Uluslararası Jeotermal Kongre ve Sergisi (IIGC) ile sponsorluğumuz ve katılımımızla, ilaveten Berlin’de gerçekleştirilen “European Geothermal Congress (EGEC 2022)”’e katılımımızla yeni pazarlara ulaşmanın kapısını araladık ve ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil ettik.

§ İnsan Kaynaklarının öneminin bilincinde olarak tüm ekiplerimizin genel anlamda güçlendirilmesi adına hem yurt içinde hem yurt dışında ciddi adımlar attık. Kazakistan ve Endonezya’da mühendis yatırımlarımızı yaparak, bu bölgelerdeki aktivitelerimizi hızlandırmayı hedefledik. Kazakistan pazarında özellikle maden ve petrol, Asya ülkelerinde ise jeotermal alanlarına hız verdik.

§ 2022 yılında beşincisi gerçekleştirilen “International Geothermal Energy Congress (IGC)”’de de sponsor olarak yerimizi aldık.

§ Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi’nde altın sponsorluğu üstlenerek etkili çalışmalarda bulunduk. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih DÖNMEZ firmamızın standını ziyaret etti ve bizlerle Ar-Ge çalışmalarımız üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Bu vesileyle Sayın Bakan’a bir kez daha buradan teşekkür ederiz.

§ Araştırma ve Geliştirme alanlarında gücümüzü artırmaya yönelik çalışmalar yaptık, bu doğrultuda Dynamic Scale Loop ve ikinci tuzlu sis cihazlarımızı devreye aldık.

§ Kurumsallaşma yolunda dijitalleşme çalışmalarımızı hızla devam ettirdik.

§ İş Ortakları toplantımızda İnternet Ekipler Amiri / Gazeteci Sn. Serdar KUZULOĞLU’nu ve Stratejik Yönetim, Marka ve İletişim Yönetimi, Dijital Dönüşüm Danışmanı Sn. Erkin ŞAHİNÖZ’ü ağırladık.

§ GREEN Academy Satış Okulu çalışmalarımızı başlattık. Bu doğrultuda mihenk taşı olan eğitimlerden biri, İmaj ve İletişim Danışmanı Sn. Suna KABADAYI ile Profesyonel Yaşamda Kişisel İmaj konulu eğitimimizi gerçekleştirdik.

§ Firmamızın geleneklerinden biri olarak müşteri ve partnerlerimizi tesisimizde ağırladık ve saha ziyaretleri gerçekleştirdik.

§ 2022 yılını tamamlarken firma tarihimizin en yüksek satış cirosunu gerçekleştirdik.
Bu doğrultuda Satış & Pazarlama’dan, Ar-Ge’ye, Finans’dan, İK’ya dünyanın dört bir yanında iş geliştirme için aktif bulunan ekiplerimize teşekkürlerimi sunmak isterim.

2022 yılında attığımız tüm bu tohumlarımızla birlikte 2023 senesine daha da güçlü ve kendinden emin bir şekilde giriyoruz. 2023 senesinde en büyük hedeflerimizde başı çeken her zaman olduğu gibi ihracatımızı artırmak ve Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak. Tüm bu hedeflerimizi gerçekleştirirken iş ortaklarımız ve partnerlerimiz ile birlikte hareket ederek gücümüze güç katmak bizi motive edecek ve daha da ileriye taşıyacak. Tüm bu tohumları yeşertirken olmazsa olmaz insan değeri, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik temellerine dayanarak, yürekten inanıyorum ki başarılı bir 2023 yılı geçireceğiz.

Bu senenin ilk yazısının sonuna gelirken, ilk defa Türkçe ve İngilizce dillerinde çıkarmakta olduğumuz dergimizde yer alan değerli konularımızdan da bahsetmek istiyorum. Bu sayımızda alkalite ve atık su yönetimindeki risklerin önceden tespit süreci üzerine teknik makalemiz, jeotermal enerji santrallerinde kabuklaşma önleme konusu üzerine teknik yazımız, Ar-Ge ve üretim vizyonu üzerine yazımız, değişim ve dönüşüm konulu yazımız yer almaktadır. Hobi yazılarımız arasındaysa well-being, spor ve Likya yolunun tarihi güzellikleri ve zorluklarını sizlere aktaracağız.

Bildiğiniz üzere her üç ayda bir GREEN Quarterly dergimizin yeni sayısında buluşuyoruz. Bu sayımız 8 Mart Kadınlar Gününü de kapsadığından ötürü kendilerine bu sayımızda ayrıca yer vermekten ve başarılarını ilhamla izlemekten onur duyduğum güçlü kadınları sizlerle buluşturmak ve son olarak 2023 senesinin ilk yazısında geçtiğimiz günlerde çok ilham alarak dinlediğim bir hikâyeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu sayımızda değerli sanatçımız Sn. Aydan BAKTIR, Atina Okulu tablosunun hikayesini, bir tablodan GREEN Chemicals’ın vizyonuna ithaf başlıklı yazısı ile bizim için yorumlayacak. İTÜ Kimya Mühendisliği bölümünden Sn. Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, kimya sektörü ve sürdürülebilirlik konularında bizleri bilgilendirecek. IAR İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Sn. Ayşen ESEN, 2023 motivasyonuyla ilgili hedefler sunacak. Davranışsal Sağlık Bilimleri Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Nefes Koçluğu Federasyonu'nun kurucu başkanı, aynı zamanda benim de kendisinden çok şey öğrendiğim mentorum Sn. Nevşah Fidan KARAMEHMET “Hayatın Sırrı’na Giden Yolda Olmak” yazısıyla bizleri aydınlatacak.

İlham alarak dinlediğim hikayeye sıra gelecek olursa…

Bundan yıllar evvel, Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri, Türkiye için çok önemli bir adıma imza atarak New York Stock Exchange’de işlem görmek için kolları sıvar. Uzun zamanlar boyunca görüşmeler yapılır, dönemin genel müdürü, finans direktörü ve tüm yöneticileri süreci yönetmek üzere hazırlıklara başlar. Pazarlama direktörünü de kapsayan dört kişilik bir ön ekip, Amerika’nın dört bir yanında toplantılar, lansmanlar ve görüşmeler yapar. Ve 2000 yılında takvimler 11 Temmuz gününü gösterdiğinde şirket 18 milyar dolar değerleme ile borsaya açılır. Türkiye tarihinde bir ilk olan bu sürecin dört kişilik ön ekibinde yer alanlardan biri, Pazarlama Direktörü, başarılı bir iş kadını Sn. Mine ALPAR’dır.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Dünyada her şey kadının eseridir”. Türkiye olarak bu söylemin farkına varıp, söylemi uyguladığımızda, ülkemiz için bambaşka aydınlıkların mümkün olacağına inanıyorum.

Değerli Okurlarımız, yepyeni bir 365 sayfanın ilk günlerinde 2023’de hedeflediğimiz tüm odaklarımızın gerçekleşmesi ve yılı hep birlikte motive bir şekilde açmak dileğiyle. Herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım. Keyifli okumalar.

Saygılarımla,
GREEN Chemicals A.Ş.
İrem ATAY ŞİMŞEK
VP/CCO



40 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page