top of page

GREEN QUARTERLY - 7. SAYI (Q3-2022) - EDİTORYAL YAZIM

08.06.2022

Değerli Okurlarımız,

Yedinci sayımızda sağlıkla tekrar bir aradayız. Genel itibariyle tüm dünyada koşulların oldukça zorlaştığı dönemlerden geçiyoruz hep birlikte. Özellikle bu çeyrekte de etkisini güçlü bir şekilde sürdüren, kırılmış olan tedarik zincirinin toparlanamaması dolayısıyla yaşadığımız hammadde ve lojistik krizi, maalesef çeyreğin en derinden etkileyen, etkilemeye devam eden konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu sürecin birlikte izleyicisi ve gözlemleyicisi olarak, hep birlikte problemleri sene sonu itibariyle aşacağımızı umuyorum.

Yanı sıra, çeyrek içerisinde yaşadığımız birkaç güzel haberi de sizinle paylaşmak istiyorum. Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından düzenlenen Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi’nde altın sponsorluğu üstlenen firmamız, üç gün boyunca bol etkileşimli çalışmalarda bulundu. Bu yıl beşincisi düzenlenen bu zirvede T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih DÖNMEZ firmamızın standını da ziyaret etmiş ve bizlerle Ar-Ge çalışmalarımız üzerine bir sohbet gerçekleştirmiştir. Bu vesileyle Sayın Bakan’a bir kez daha buradan teşekkür ederiz. Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen zirvede günümüzün hızla yükselen ve kaçınılmaz trendleri arasında yer alan yazılım ve teknoloji, Ar-Ge, inovasyon ve çevresel konularda çok faydalı bilgilerin paylaşıldığı oturumlarda Ar-Ge ve satış ekiplerimiz yerlerini almıştır.

Çeyreğin diğer bir güzel haberi ise, 2022 senemizin asıl hedefi olan ihracatı arttırma konularında yaptığımız çalışmalarla geliyor. Bu doğrultuda ikinci çeyrekte özellikle Kuzey Afrika, Kazakistan, Azerbaycan, Doğu ve Batı Avrupa bölgelerine ziyaretler gerçekleştirilmiş ve iş hacmimizin arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulmuştur.

Bir önceki sayımızda firmamız için çok kritik olan bir konudan bahsetmiştim, o da şu idi: Müşterilerimize ve partnerlerimize en iyi hizmeti sağlayabilmek adına GREEN Chemicals olarak bizim için empati, ihtiyacı doğru tespit etme, karşındakini anlama gibi konular oldukça yüksek önem taşıyor. Bu doğrultuda GREEN Academy dahilinde sürdürdüğümüz “Satış Okulu” kapsamında başlatmış olduğumuz çalışmalarımızın yıl boyunca devam edeceğinden bahsetmiştim. Bu konu dahilinde İmaj ve İletişim Danışmanı, çok kıymetli Sn. Suna KABADAYI ile gerçekleştirmiş olduğumuz Profesyonel Yaşamda Kişisel İmaj konulu eğitimimiz oldukça faydalı ve verimli geçmiştir.

İkinci çeyrekle ilgili bahsetmek istediğim bir konu da firmamızı yakinen izleyenlerin çok iyi bileceği üzere, firmamızda müşteri ve partnerlerimizin saha ziyaretleri bizim için oldukça önemlidir. Bu kapsamda ikinci çeyrekte de müşterilerimiz tarafından fabrikamıza birçok ziyaret gerçekleşmiş olup, her birine buradan teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Tüm müşterilerimize ve partnerlerimize gönülden bir davet sunarak nazik ziyaretleriyle bizleri onurlandırmalarını ve bu gururlu anları hep birlikte paylaşmayı arzu ederiz.

İkinci çeyrekle ilgili hızlı bir özetin ardından sizlere bu sayıda yer alan değerli yazılarımızdan da bahsetmek istiyorum. Dergimizde, misafir yazarlarımızdan çok değerli Sn. Suna KABADAYI’nın “Yaz Gardırobu” konulu yazısını bulabileceksiniz. Takiben işletmecilikte kondenserlerin yeri, rafinerilerdeki coker ünitesi / ünitenin önemini üzerine teknik makalelerimiz, Kuzey Marmara bölge yazımız, çağımızda akıl sağlığımızı muhafaza edebilmek için en önemli konulardan well-being’e dair yazımız ve son olarak dalış üzerine hobi yazımızla yedinci sayıdaki içeriklerimiz son buluyor.

Değerli Okurlarımız, ne şanslıyız ki bu sayımızda da sizlerle bayramda buluşmak nasip oldu. Bu vesile ile İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar; sağlık, barış ve huzur dolu nice bayramlar dilerim. Yılın üçüncü çeyreğinin de her birimiz için, Türkiye’miz için ve dünya için bayram tadında geçmesini temenni ederim. Keyifli okumalar.


Saygılarımla,
GREEN Chemicals A.Ş.

İrem ATAY ŞİMŞEK

VP/CCO





42 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page