top of page

GREEN QUARTERLY - 5. SAYI (Q1-2022) - EDİTORYAL YAZIM

Updated: Jul 20, 2022


20.12.2021

Değerli Okurlarımız,

2022 yılının bu ilk yazısında, geride bırakmış olduğumuz ve bizleri özellikle de son düzlüğünde oldukça zorlayan 2021’i tamamlarken, geride kalan yıla bize yeni tecrübeler kattığı için teşekkür ve takdirlerimi sunmak, ve 2022 için gerek şirket bütününde, gerekse kişisel alanda yeni yaratımlarımı ve beklentilerimi dile getirmek isterim.

2021 GREEN Chemicals için çok kritik bir yıl oldu. Ekip ruhunun, takım oyununun, ihracatın firmamız ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu keşfettiğimiz ve kendimize dersler çıkardığımız bir dönem olarak geride kaldı. Geriye dönüp de 2021 yılına baktığımızda, nelerle ilgilendik, biraz onlara değinmek istiyorum.

§ Önümüzdeki dönemler için yeni yatırımlarda bulunduk. Farklı bölümler için ekiplerimizi genişlettik.
§ Yurt içindeki güçlü konumumuzu koruyup, yurtdışında ortaklıklar meydana getirdik. GREEN Amerika, GREEN Rusya ve GREEN Almanya için ciddi adımlar attık.
§ Çevre ve sürdürülebilirlik adına proaktif çalışmalarda bulunduk. Bir önceki sayımızda aslında tüm dünya olarak geçmiş yüz yıldan bize kalan mirası karbon bazlı endüstri ve buna bağlı enerji tüketimi ile birlikte içinde yaşamakta olduğumuz çevreye ne kadar zarar verdiğimizi bir kez daha deneyimlemiş olduğumuza değinmiştim. “Suyun altına elimizi koyuyoruz” mottomuzla birlikte, gelecek 25 ve 50 yıllık planlarımızı ve yenilenebilir enerjide bizim atacağımız adımları tasarladık. Gerek ülkemiz gerek dünyamız için bizim de katkımız olacağını biliyoruz. Bu doğrultuda Ar-Ge çalışmaları başlattık ve gerek su gerek enerji tasarrufu üzerine 360 derece mühendislik bakış açımıza vurguya devam ettik.
§ Kurumsallaşma ve dijitalleşme için yatırımlar yaptık. Özellikle dijitalleşme konusunda verilerin geriye dönük analizi, online ölçümlendirmeler ve hızlı erişim noktasında ciddi altyapılar hazırladık.
§ İnsanın ve insan kaynağının değerini bir kez daha kendimize hatırlattık ve İnsan Kaynakları departmanımızı oluşturduk.

2021 senesini kapattığımız şu günlerde, yepyeni bir yolculuğa ve yepyeni bir 365 güne sayfa açmışken, yapılabilecek en güzel şey, bir önceki seneden derslerimizi alıp, cebimize koyarak, daha da tecrübelenmiş bir şekilde yeni yıla umut dolu bakmak. Bu umutların da gerçekleşmesi için muhakkak ki onları aksiyona dönüştürmemiz gerekir. 2022 senesinde GREEN Chemicals olarak bizim aksiyonlarımızın başında kesinlikle ihracat ve yurtdışı operasyonlarımızı büyütmek geliyor. Tüm ekibimiz olarak var gücümüzle ihracat için kollarımızı sıvadık ve mücadeleye hazırız. Çünkü biliyoruz ki, ülkemizi hak ettiği değere ancak ve ancak ürettiğimiz ürün ve hizmetleri tüm dünya pazarına açtığımız zaman getirebileceğiz. Tabi sağlam bir ekip işi ve teknik donanım gerektiren bu süreci, işte 2021’in bize kattığı yeni insan gücü yatırımları ve 360 derece mühendislik bakış açısı ile çevre ve sürdürülebilirlik adına attığımız adımlarla da altını doldurarak destekliyor olacağız.

Dergimizin tam da birinci yılını kutladığımız bu dönemde biraz da heyecanla dergimizin bu sayısında hangi konulara yer vereceğimize değinmek istiyorum. Stratejik iş kollarımızın 2022 planlarının yanı sıra, bu sayımızda da çok kıymetli konuklarımız Sn. Erkin ŞAHİNÖZ ve Sn. Ufuk TARHAN’ın paylaşımlarıyla sizi buluşturacağız.

Biz yeni sene için çok heyecanlıyız, gelin hep beraber bu ortak gemide dümen tutalım. Herkese öncelikle sağlık dolu bir sene diliyorum.



Saygılarımla,
GREEN Chemicals A.Ş.

İrem ATAY ŞİMŞEK

GMY, Satış & Pazarlama




6 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page