top of page

GREEN QUARTERLY - 3. SAYI (Q3-2021) - EDİTORYAL YAZIM

Updated: Jul 20, 2022


22.06.2021

Değerli Okurlarımız,

Yılın ikinci çeyreğini kapatmakta olduğumuz bugünlerde birçok belirsizliğin, yavaş yavaş belirliliğe dönüşmesini deneyimlemeye başlıyoruz. Özellikle ülkemizde Covid19 virüsünün aşılamasında hızlıca ilerleyen bir tablo sergilendiğinden ve pandemi kapsamında uygulanan yasakların esnemesi doğrultusunda, piyasaların da hareketlendiğini sevinçle gözlemekteyiz.

Bununla birlikte yılın ikinci çeyreğinde, maalesef ki hammadde kaynaklarında meydana gelen ciddi maliyet artışları en büyük gündemimizi oluşturmuştur. Pandemi ortamının belirsizliği, Çin ve Amerika arasındaki ticari kriz, bu duruma zemin hazırlamıştır. Özellikle fosfonat, baz yağ, amin grubu ve etilen vinil asetat fiyatlarındaki artış trendi, biz üreticileri ciddi oranda etkilemektedir. Dolayısıyla ithalat maliyetlerinin artmasının getirdiği tüm bu etkiler, cari açığı kapatmaya katkıda bulunma noktasında, yerli bir üretici olarak, 2021’de bizim de en büyük gündem konumuz olan ihracatı artırma üzerine daha da sıkı çalışmamızı tetiklemiştir.

Bir önceki sayımızda sizlerle İnsan Kaynakları yönetim projemizin hayata geçmesini büyük bir heyecan ile paylaşmıştım. Bu çeyreği geride bırakmamızla birlikte gelinen noktada firmamızın İK’da attığı adımlar, aldığı stratejik kararlar, firmamızı daha da ilerilere taşımanın temellerini atmış ve bu sağlam temeller doğrultusunda firmamızın 5, 10, 25, 50 ve 100 yıllık hedeflerinin altı dolmaya başlamıştır.

Bir diğer ve en önemli konu da doğamız, 2021’in ikinci çeyreğinde ülke olarak göğüslemekte olduğumuz çevresel etkiler, özellikle gündemdeki müsilaj durumu, sürdürülebilirlik konusunda daha da proaktif yaklaşım sergilememiz ve çok daha duyarlı olmamız gerektiğini bize sert bir şekilde hatırlatmıştır. “Su’yun altında elimizi koyuyoruz” sloganından yola çıkarak, GREEN Chemicals olarak biz de katkıda bulunabileceğimiz şekilleri projelendirmeye başladık.

2021’in ikinci yarısının gerek toplumsal, gerek kurumsal hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz ve “Su’yun altına elimizi koyuyoruz” motto’muz ile sürdürülebilirliği tekrar tekrar hatırlayarak önemini anladığımız ve aksiyonda olduğumuz bir dönem olması temennisi ile…


Saygılarımla,
GREEN Chemicals A.Ş.

İrem ATAY

GMY, Satış & Pazarlama




4 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page