top of page

Michelin Yıldızlı Gururlar *


Sevgili Dostlar,

Bir boğa burcu olarak, iyi bir yemek yemek benim için mutluluk ve motivasyon deposu. Bu uğurda yıllarca gittiğim her ülkede ister gideyim ister gitmeyeyim, mutlaka Michelin Yıldızlı restoranları araştırırım. Ve nihayet dün itibariyle İstanbul'da artık Michelin Yıldızlı restoranlarımız var. 5 adet restoranın Michelin Yıldızı almaya hak kazanmasının, ülkemiz için büyük bir gurur olduğu düşüncesindeyim. Öncelikle bu restoranlarımızı canı gönülden tebrik ederim.

1. TÜRK Fatih TUTAK - 2 yıldız

2. Neolokal - 1 yıldız

3. Mikla - 1 yıldız

4. Nicole - 1 yıldız

5. Araka - 1 yıldız

Bu 5 restorandan bazıları için fiyatlar olması gereken seviyede olsa da, bazıları içinse dudak uçuklatıyor. Öyle ki bazıları için burada gitmektense Avrupa'ya seyahat etmek ve orada bir lokasyonda yıldızlı bir restorana gitmek, aynı fiyata bile gelebilir :). Bakalım ilerleyen süreçlerde fiyatlar nasıl seyrediyor olacak.

Bunun yanı sıra ülkemizde Michelin trendinde bazı restoranlar da var ki, kesinlikle önerebilirim. Urla'daki Terruar, Vino Locale ve Levan ile İstanbul'daki MSA'nın Restoranı, bunlardan sadece bir kaç tanesi.

Bu vesile ile daha önce farklı ülkelerde deneyimleme fırsatı bulduğum Michelin Yıldızı olan veya yıldızı olmayan fakat çok güzel deneyim sunan restoranları buradan paylaşmak isterim.

Pavyllon - Paris: Muazzam mekan, muazzam yemekler.

Armani - Dubai: Muazzam mekan, muazzam yemekler.

Per Me Giulio Terrinoni - Roma: Müthiş yemekler

L'ange 20 - Paris: Michelin yıldızlı olmasa da, müthiş lezzetler tadabilirsiniz.

Fazla yorum yapamıyorum, çünkü hepsi birbirinden güzeldi :) Fakat şu ana kadar en güzel ortam Pavyllon, en güzel yemekler Per Me'de idi. Keyifli okumalar.

Sevgiler,

İrem ŞİMŞEK


Not: Tüm fotoğraflar için instagram hesaplarımı takip edebilirsiniz: gurmegezginbirisi, iremataysimsek
82 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page